webzwerver

wandering through the world (wide web)

youtube introduceert autoplay

Ik zit niet vaak op youtube. Meestal wanneer ik achter een scherm zit, zit ik er om te werken. Video's kijken is er dan niet bij. Jaren heeft spotify mij voorzien van die muziek op t juiste moment. Tot een klein half jaar geleden het stokje werd overgedragen aan  Soundcloud en Tunein. Tunein is een verzameling van radiostations over de hele wereld. Eindelijk kan ik nu makkelijk mijn favoriete squeezebox-streams op de PC afluisteren! 

Soundcloud is het mekka van onondekte muziek. Stream na stream, concert na concert maar ook interviews als FMT zijn via soundcloud te beluisteren. Maar dan nu toch Youtube. Youtube heeft een auto-play functie geïmplementeerd. Een functie waarmee je automatisch naar soortgelijke nummers gaat. Het enige wat je moet doen is de focus op t tabblad houden en diverse nummers in dezelfde stijl worden afgespeeld. Youtube biedt zo tegenwicht aan de radio-functie van Spotify. #likeit!


Tags: media · online · webtool

2 responses so far ↓

Mark Blonk - Feb 1, 2015 at 7:59 AM

Nog niet gesignaleerd in de android app. Zou perfect zijn in combi met de chromecast!

Arjan Muthert - Feb 1, 2015 at 11:10 PM

Ja inderdaad, wellicht nog even wachten op de implementatie in de app. Al lees ik wel heel veel negatieve reacties over deze vernieuwing. Ik begrijp dat niet helemaal.

Leave a Comment

Leave this field empty: